Scrie descrierea perfectă!

 

Dacă cineva te-ar ruga să cumperi produsul său, primul tău răspuns ar fi: „Ce este și ce face?” – nu-i așa? Trebuie să știi mai multe despre ceea ce cumperi înainte de a te angaja.

În lumea comerțului electronic, descrierile produselor oferă răspunsul. Aceștia explică toate detaliile esențiale din spatele produsului, astfel încât cumpărătorii să poată lua o decizie în cunoștință de cauză.

Dar, dacă știi ce faci, descrierile de produse pot fi, de asemenea, un instrument eficient pentru a transforma privitorii interesați în cumpărători. Află cum aceste pagini pot convinge și converti și cum poți maximiza acest potențial.

Care este situația cu descrierile produselor?

În mâinile potrivite, descrierile de produs pot fi mult mai mult decât simple fragmente de text care să-ți spună ce cumperi. Acestea ocupă un loc unic în experiența de cumpărare digitală și oferă acel impuls final pe drumul spre cumpărare.

descriere

La urma urmei, cumpărătorii se întâlnesc cu descrierile de produs chiar la sfârșitul călătoriei de cumpărare și al pâlniei de conversie. Aceste concepte acoperă procesul prin care trece un client potențial care devine client.

Cu alte cuvinte, majoritatea clienților citesc (sau recitesc) descrierea produsului înainte de a face clic pe butonul „Adaugă în coș”. Aceasta este una dintre ultimele tale șanse de a convinge pe cineva să cumpere. Aceasta este șansa ta de a evidenția beneficiile produsului și de a risipi orice îndoieli pe care le-ar putea avea vizitatorii.

Dacă descrierea produsului tău nu este potrivită, ai putea pierde vânzări. Dar dacă finalizezi cu succes această etapă a procesului de cumpărare, le vei oferi clienților tăi impulsul final de care au nevoie pentru a face o achiziție.

Cum scrii o descriere de produs care să vândă?

Urmează aceste cinci sfaturi pentru a obține mai multe vânzări cu descrierea produsului:

Cunoaște-ți publicul

Înainte de a scrie un singur cuvânt din descrierea produsului, cunoaște-ți publicul țintă și problemele pe care trebuie să le rezolvi. Descrierea ta ar trebui să se refere la interesele și la problemele lor, astfel încât aceștia să știe că le poți oferi soluția de care au nevoie.

Cum îți cunoști publicul țintă? Efectuează cercetări aprofundate ale publicului folosind metode precum:

  • Interviuri/sondaje cu clienții: nu trebuie să fie foarte sofisticate – asigură-te doar că vorbești des cu clienții tăi.
  • Monitorizarea rețelelor sociale: analizează-ți adepții de pe rețelele sociale și adepții concurenților pentru a vedea ce îi motivează.
  • Analiza concurenței: analizează modul în care concurenții tăi se poziționează pe piață pentru a vedea ce caută clienții similari.
  • Google Analytics/Rapoarte de localizare: verifică analizele site-ului tău pentru a afla tendințele în ceea ce privește locația și datele demografice ale vizitatorilor.
  • Instrumente de cercetare a audienței: instrumente precum Spark Toro și Audiense oferă informații despre diferite segmente de audiență pentru a-ți completa cercetarea clienților.

Dacă cunoști deja bine problemele publicului tău, îți poți prezenta produsul ca fiind răspunsul la aceste probleme. De asemenea, îți poți descrie produsul folosind indicatori legați de interesele și valorile acestora.

Adaptează textele generate de inteligența artificială la tonul mărcii tale

Generatoarele de text cu inteligență artificială îți pot economisi mult timp de brainstorming. Dar nu te poți baza pe ei pentru a-ți scrie complet descrierile de produse. O descriere reușită a unui produs se potrivește cu tonul și prioritățile mărcii tale – ambele sarcini concepute pentru oameni.

descriere generat de AI

În loc să generezi un text și să închizi ziua, ia textul generat de AI ca pe un punct de plecare. Ia ideile care-ți plac și modifică-le pentru a le adapta la brandul tău.

De ce? După cum a descoperit Raportul de referință privind conversia din 2021, limbajul emoțional influențează capacitatea de vânzare a textului. Cumpărătorii din comerțul electronic, de exemplu, au fost mai predispuși să cumpere de pe pagini de destinație cu text pozitiv decât de pe cele cu text negativ.

Consultă această descriere de produs pentru o cutie de abonament pentru pisici care a folosit Smart Copy:

„Cutia include câte un răsfăț în fiecare lună. Răsfățurile sunt realizate cu ingrediente organice și nu conțin conservanți. Acestea ajută la sănătatea sistemului digestiv al pisicii dumneavoastră, având în același timp un gust minunat.”

Este destul de solid, dar încă nu pare a fi ceva personal.

Modifică descrierea pentru a atrage proprietarii obsedați de pisici:

„În fiecare lună, fiecare cutie include bunătăți realizate cu ingrediente organice și fără conservanți. Acestea favorizează o digestie sănătoasă, în timp ce tentează papilele gustative ale pisicuței tale”.

Vezi cât de mult contează atingerea umană?

Păstrează lucrurile curate

Atunci când încerci să-ți aranjezi descrierea produsului, este ușor să uiți care este scopul inițial al acesteia: să descrie produsul. Descrierea trebuie să încurajeze pe cineva să cumpere și să ofere cititorilor o imagine clară a produsului.

ține lucrurile curate

Includeți detalii cum ar fi:

  • Cum arată produsul: dacă reutilizezi descrierea aceluiași produs, asigură-te că o adaptezi la aspectul fiecărei versiuni. Membrii audienței tale se vor scărpina în cap dacă vor vedea că descrii un produs care este roșu în fotografie ca fiind albastru.
  • Cum funcționează produsul tău: Explică ce face produsul tău și cum aceste acțiuni îl pot ajuta pe cititor. Asigură-te că incluzi detalii care ar putea să nu pară evidente într-o fotografie sau într-un videoclip.

Evită jargonul pe paginile de destinație. Aceeași regulă se aplică și descrierilor produselor. Nu lăsa termenii de nișă și limbajul spiritual să stea în calea unui text clar.

Utilizează beneficiile

Descrierea produsului ar trebui să evidențieze beneficiile produsului tău în timp ce îl descrii. În timp ce scrii despre caracteristicile produsului tău, ia în considerare întrebarea „Și ce dacă?” pe care o poate pune cititorul. Aceștia vor să știe ce beneficii vor obține dacă aleg produsul tău.

De exemplu, dacă șervețelele tale pentru copii au 100% ingrediente organice, ce ai răspunde cuiva care te întreabă „Și ce dacă?”. Ai putea răspunde că șervețelele tale pentru copii au „ingrediente 100% organice pentru pielea sensibilă a bebelușului”.

Folosește cuvinte descriptive și adjective ori de câte ori poți pentru a surprinde vocea mărcii și beneficiile produsului. Dar, bineînțeles, nu folosi cuvinte sofisticate doar de dragul de a folosi cuvinte sofisticate – acest lucru poate îngreuna înțelegerea mesajului principal.

Dacă produsul tău are caracteristici sau beneficii pe care nu le poți obține de la concurenți, evidențiază-le în descriere. Acestea sunt beneficiile care fac ca produsul dtău să strălucească.

Presară-ți descrierea cu dovezi sociale

Să ne întoarcem la situația în care te-ai pus la începutul acestei postări. După ce ai întrebat care este produsul și ai primit răspunsul, s-ar putea să te întrebi: „De ce ar trebui să am încredere în opinia acestei persoane despre produsul lor? La urma urmei, sunt părtinitoare”.

dovadă socială

Dovada socială – dovada că altor persoane le place produsul tău  – ajută la răspunsul la această întrebare. Conform raportului Nielsen Global Trust in Advertising Report, consumatorii consideră că „recomandările de la persoane pe care le cunosc” reprezintă cea mai de încredere formă de publicitate. Dacă vizitatorii știu că oamenii ca ei apreciază marca ta, este mai probabil ca aceștia să dorească să cumpere de la tine.

Recenzile funcționează foarte bine ca dovadă socială, dar ai mai multe opțiuni decât atât. Încearcă să evidențiezi citate specifice de la clienți sau aprobări din social media.

Utilizează termeni SEO (Search Engine Optimization)

După ce ai scris descrierea produsului, este timpul să introduci cuvintele cheie SEO, dacă ai vreunul. Scrie mai întâi corpul textului, apoi inseră cuvintele cheie rămase în locurile în care acestea se potrivesc în mod natural în propoziție. Cititorii tăi și clasamentul de căutare te vor mulțumi.