Cum să lansezi un produs digital?

how to launch a digital product

Am introdus produsele digitale și am acoperit elementele de bază pentru crearea acestora. Astăzi dorim să vorbim mai mult despre lansarea unui produs digital. La ce ar trebui să fii atent? Hai să ne scufundăm și să vorbim puțin despre lansarea unui produs digital și despre crearea unui plan de marketing pe termen lung.

Lansarea produsului tău digital

Odată ce ai făcut cele de mai sus, lansarea ar trebui să fie relativ simplă. Fă o listă de verificare a tuturor canalelor sociale și a listelor de e-mail pe care să le verifici în ziua lansării. 

produs

Chiar dacă ai programat totul în avans, asigură-te că ai verificat de două ori dacă nu există erori. Dacă lucrezi cu influenceri, ia legătura cu ei în ziua lansării și întreabă-l dacă au nevoie de ajutor. 

De asemenea, probabil că ai deja cel puțin câțiva adepți, așa că ia în considerare posibilitatea de a intra în direct pe rețelele de socializare și de a pune și răspunde la întrebări despre produs.

Cel mai important lucru în ziua lansării este să te asiguri că totul funcționează și că oamenii pot descărca sau accesa cu ușurință conținutul tău.

Plan de marketing pe termen lung

După ce ai lansat oferta, probabil că o vei relansa din nou și apoi vei trece prin lansări ulterioare. Prin urmare, în timp ce are loc prima lansare, vei dori să continui să-ți construiești o prezență online puternică.

Acest lucru va ajuta produsul tău digital să câștige mai multă expunere în timp. 

Un plan de marketing de succes pe termen lung are câteva componente cheie:

  • SEO
  • Marketing de conținut
  • Social media
  • Email

Construirea fiecăruia dintre aceste canale necesită timp, astfel încât acestea nu se numără printre prioritățile principale în faza inițială de construire a audienței, deși sunt esențiale pentru succesul pe termen lung.

SEO

SEO îți permite să te poziționezi pentru cuvinte cheie precum „cel mai bun curs de fitness” și „cum să slăbești” pe Google. Atunci când te poziționezi pentru aceste cuvinte cheie, clienții ideali vor veni direct la ușa ta, așa că nu ignora puterea SEO-ului.

SEO, product

Deși poți citi ghidul nostru despre SEO, principalele componente pe care ar trebui să le analizezi sunt:

  • O bază tehnică solidă
  • Platformă prietenoasă cu mobilul
  • Experiență de utilizare excelentă
  • Arhitectura logică
  • Optimizarea cuvintelor cheie

Marketing de conținut

În timp ce SEO este un punct de plecare excelent, problema este că toate celelalte site-uri web care încearcă să se claseze pentru cuvintele tale cheie sunt, de asemenea, optimizate.

Așadar, deși SEO este necesar pentru clasare, nu te va propulsa în topul rezultatelor de căutare. Acesta este punctul în care marketingul de conținut strălucește în cadrul procesului de creare a produselor digitale.

Pentru a-ți executa corect strategia de marketing de conținut, ia în considerare toate căutările pe care clienții tăi le fac pe Google înainte de a-ți cumpăra produsul.

De exemplu, o femeie interesată să achiziționeze un curs precum fitness pentru proaspetele mame ar putea căuta pe Google ceva de genul:

  • „Cum să te întorci la sala de sport cu un nou-născut”.
  • „Sfaturi motivaționale pentru noile mame pentru a face exerciții fizice”

Mamele gata de cumpărături ar putea căuta pe Google ceva de genul: 

  • „Cele mai bune rutine de fitness pentru noile mame.”

Pentru a apărea pentru aceste tipuri de termeni de căutare, învață cum să scrii o postare bună pe blog care să aibă un conținut informativ cu sfaturi și trucuri.

Înainte de a începe să scrii ceva, fă o căutare pe Google pentru cuvântul cheie pe care îl vizezi. Există șanse ca concurenții tăi să fi scris deja ceva pe această temă.

căutare

Deci, cum poți să le devansezi?

Cel mai bun mod de a-ți devansa concurenții este să scrii un conținut mai bun. Până la urmă, scopul Google este de a prezenta cele mai bune informații pentru motorul de căutare. 

Pentru a produce un conținut mai bun, gândește-te cum poți:

  • Furniza informații mai cuprinzătoare
  • Include povești originale și studii de caz care să capteze atenția cititorului.
  • Prezenta informații într-un mod mai organizat (anteturi, cuprins, un design mai bun etc.).

E-mail

În cele din urmă, lista ta de e-mail va fi esențială pentru succesul afacerii tale. Atunci când oamenii cumpără conținut educațional, vor să simtă că îl cunosc cu adevărat pe cel care vinde produsul digital. 

Marketingul prin e-mail este cel mai bun mod de a construi această relație.

email

Ramit Sethi, de exemplu, vinde aproape toate cursurile sale exclusiv prin e-mail și a avut lansări de până la 5 milioane de dolari într-o săptămână.

Pentru a construi o listă de e-mailuri puternică, trimite e-mailuri regulate cu un ton personal care să atingă echilibrul potrivit de povestire.

Creează produs digital care să rezolve probleme

Crearea unui produs digital este relativ simplă. Partea dificilă este să-ți găsești publicul țintă și să comunici de ce produsul tău este soluția ideală pentru a le rezolva problemele.

Chiar dacă ai mai încercat să lansezi un produs digital înainte, aceste sfaturi privind crearea de produse digitale te vor ajuta să faci din următorul produs un succes.

Dacă ești serios și ai o înțelegere largă a marketingului digital, ideea ta ar putea deveni următorul produs digital de mai multe milioane de dolari.