Ai echipa ta. Ai produsul tău. De ce altceva mai are nevoie afacerea ta pentru a reuși?
Clienții potriviți. Orice afacere depinde de oamenii care le folosesc produsele sau serviciile. Dar poate părea mult mai greu să obții noi clienți decât să construiești o echipă sau să proiectezi un produs. Nu este ca și cum ai putea oferi bani gratis pentru a-i atrage.
Da, știu că nu ai mulți bani de dat, așa că trebuie să te bazezi pe vechiul marketing digital pentru a face munca grea pentru tine.
O să am grijă de tine. Acest articol de blog te va învăța cinci practici de marketing digital infailibile pentru a obține noi clienți.
Pasul unu: definește-ți publicul țintă
Înainte de a te lansa în marketingul digital, trebuie să-ți dai seama cine este clientul tău ideal. Dacă știi ce tip de persoană ar dori produsul tău, îți poți adapta marketingul la gusturile acesteia. Folosește aceste tehnici de cercetare a audienței pentru a-ți găsi publicul țintă:
- Interviuri și sondaje cu clienții
- Monitorizarea social media
- Analiza competitorilor
- Google Analytics și rapoarte de performanță a site-ului
- Instrumente de cercetare a audienței
Cu alte cuvinte, vezi cine apreciază produsul tău acum sau persoanele cărora le plac produsele similare. Cu aceste informații, vei putea ține cont de acești factori atunci când îți planifici campaniile de marketing digital:
- Platformele pe care clienții tăi le folosesc pentru a vizualiza conținutul de marketing.
- Platformele pe care clienții tăi le folosesc pentru a-ți accesa conținutul.
- Limbajul pe care îl folosești în comunicările de marketing pentru a-ți face clientul să se simtă înțeles.
Încearcă aceste cinci tehnici de marketing digital pentru a obține mai mulți clienți.
Generarea de clienți potențiali
Generarea de lead-uri este practica de a genera clienți potențiali – persoane care sunt interesate de produsul tău și care pot deveni clienți cumpărători. Scopul este de a colecta detaliile acestora într-o listă de contacte, astfel încât să poți cultiva relații cu ei prin e-mail, promoții și alte comunicări.
O metodă populară de generare de lead-uri este utilizarea unei pagini de destinație pentru captarea de lead-uri. Aceste site-uri oferă publicului tău ceva, cum ar fi o resursă sau un buletin informativ, în schimbul informațiilor de contact.
Paginile de destinație pentru captarea de lead-uri îți oferă oportunitatea de a oferi informații timpurii sau early acces la produse viitoare în schimbul e-mail-ului.
Marketing de conținut
Marketingul de conținut reprezintă crearea de conținut, cum ar fi articole și videoclipuri, pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii. Cea mai mare parte a conținutului în marketingul de conținut nu este de tip hard sell. În schimb, construiește autoritatea mărcii prin educarea clienților pe un subiect relevant.
Dacă ești în căutarea unui exemplu de marketing de conținut, citești unul chiar acum. Această postare de pe blog va ajuta companiile să se adreseze clienților lor și să crească gradul de conștientizare a Fodorium.
Cu toate acestea, conținutul nu se limitează la postările de pe blog. De asemenea, poți crea resurse partajabile, chestionare interactive sau instrumente în browser.
Înainte de a crea orice conținut, revizuie din nou cercetarea audienței. Apoi, fă un brainstorming de subiecte care se suprapun cu interesele lor și cu produsul tău. Conținutul bazat pe aceste subiecte îți va crește autoritatea în industria ta și, în același timp, va atrage potențialii clienți.
Pe măsură ce clienții află despre industria și produsul tău prin intermediul marketingului de conținut, ei vor avea din ce în ce mai multă încredere în brandul tău. Apoi, atunci când vor fi gata să cumpere, vei fi în fruntea listei lor.
Marketing prin e-mail
Se poate părea că e-mailul este un canal de marketing mort din cauza ascensiunii social media, dar aceasta este o concepție greșită.
În 2020, 77% dintre marketeri au înregistrat o creștere a implicării prin e-mail. Această tendință are sens în contextul actual al presei digitale. În plus față de bogăția de informații, e-mailurile permit personalizarea mesajelor într-un mediu controlat. Deoarece persoanele care primesc e-mailurile tale s-au abonat la ele, sunt mai receptive la ceea ce ai de spus.
Ce să pui în e-mailurile tale? Lumea marketingului prin e-mail oferă posibilități infinite, inclusiv pachete de produse, actualizări de afaceri și conținut informativ.
Pentru a-ți începe lista de e-mail, creează o pagină de destinație pentru înscrierea prin e-mail. Aceste pagini de destinație sunt un tip de pagini de destinație pentru generarea de lead-uri, cu considerații de design pentru înscrierile prin e-mail, cum ar fi:
- Un aspect care plasează câmpurile de abonare în față și în centru.
- Un text care explică la ce se pot aștepta cititorii de la e-mailurile tale.
- Un apel la acțiune axat pe beneficii.
- Un magnet de lead care le oferă oamenilor impulsul final de care au nevoie pentru a se înscrie.
Social media
Marketingul prin intermediul rețelelor sociale oferă o mulțime de oportunități pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și pentru a construi audiență. În medie, oamenii folosesc social media timp de 2 ore și 25 de minute pe zi. O parte din acest timp ar putea fi petrecut învățând mai multe despre afacerea ta.
Alege canalele de social media în funcție de preferințele publicului tău. De exemplu, dacă clienții tăi tind să fie mai în vârstă, ar fi mai bine să alegi Facebook în loc de TikTok. Nu ezita să folosești mai multe canale, dar nu te împrăștii atât de mult încât să nu postezi suficient conținut pe ele.
După ce ai stabilit o prezență consistentă pe canalele de social media, asociează-te cu alte întreprinderi și cu influenceri din industrie, promovați-vă reciproc produsele și organizați evenimente distractive, cum ar fi tombolele, pentru a ajunge la publicul fiecăruia.
Păstrează conținutul social media în concordanță cu restul conținutului brandului tău.
Publicitate plătită
Publicitatea plătită este o modalitate excelentă de a-ți face brandul cunoscut, deoarece utilizează un algoritm diferit de cel al rețelelor sociale și al optimizării căutărilor neplătite. Trebuie doar să știi ce platforme și ce cuvinte cheie să folosești pentru a atrage publicul potrivit.
Alege platformele de publicitate în funcție de ceea ce publicul tău preferă să folosească, dar nu ezita să combini mai multe platforme. Încearcă diferite platforme pentru a-ți da seama care sunt cele care aduc clienți dispuși să-ți cumpere produsul.
Platformele de publicitate actuale, precum Facebook și Google, se concentrează pe furnizarea de anunțuri care se potrivesc cu experiența generală de pe platformele lor.
Anunțurile de căutare din fruntea listei pot crește gradul de conștientizare a mărcii cu până la 80%. Atunci când creezi anunțuri digitale plătite, alege cu atenție cuvintele cheie și ia în considerare publicul țintă pentru a oferi anunțurilor tăi cele mai bune șanse de a fi remarcate.
După ce ți-ai optimizat anunțurile, pune-ți în formă paginile de destinație ale anunțurilor. Ai o pagină de destinație dedicată pentru click-uri, nu-i așa?
Aliniază-ți paginile de destinație cu parcursul clientului
O mare parte din marketingul digital pe care îl faci pentru a atrage mai mulți clienți implică pagini de destinație. Cu aceste pagini, trebuie să faci o impresie bună asupra potențialilor clienți care fac clic pe anunțurile și e-mailurile tale.
Atunci când creezi pagini de destinație pentru clienții potențiali, adaptează-te la etapa de cumpărare a clientului. Clienții noi se află în etapa de conștientizare, în care trebuie să afle mai multe despre marca ta înainte de a le vinde ceva. Păstrează conținutul al paginii de destinație educativ și cere cel mult datele de contact – fără a le vinde în mod direct.